Vad utgör egentligen en bra kennel?

good kennelAtt köpa en hund kan vara ett stort steg. Att bestämma sig för att bli hunduppfödare kanske ännu större! Det kan även vara svårt att veta exakt vad som utgör en riktigt bra kennel. Men det finns vissa faktorer som både en riktigt bra hundägare och en bra kennel besitter. En av Sveriges kanske bästa hund kennel, nämligen Fröken Fräkens vet exakt vad som gäller.

Den första delen handlar om passion för sin hund. Att vilja den väl, att visa den omsorg och respekt. En hundägare måste kunna ge kärlek och omsorg till sin hund. Samma sak gäller en kennel, det gäller att vilja sin hundras det absolut bästa, att säkerställa att rasens utveckling går rätt till och att man ser till dess helhet långsiktigt.

Vidare så har både en hundägare och en kennel gemensamt att det krävs tid om man vill hund, det är en viss typ av livsstil. Man måste förstå att en hund kommer kräva tid för motion, gå promenader eller kanske strosa i skogen. Vissa hundar kräver mer motion och aktivering än andra. Det behöver inte bara betyda fysiskt för kroppen, men att man också stimulerar hundens sinne med olika typer av lekar och uppgifter. Har man en kennel så krävs det extra mycket tid, då valpar behöver aktivering i takt med att de växer.

Den tredje delen handlar om att ge sin hund rätt mat och att det faktiskt kostar en del. Men vill man vara Sveriges bästa kennel så krävs det resurser för att säkerställa att valparna har rätt näringsämnen och foder. Vissa föredrar att tillaga egen mat till sina hundar, men man måste då vara påläst gällande hundars ämnesomsättning, eftersom det skiljer sig från människans kropp.

Väljer man dessa tips så kan man komma långt som både hundägare och kennel. Kanske kan man bli en av Sveriges bästa hund kennel, precis som Fröken Fräkens!

Leave a Reply