Tips på bra bloggar om hunduppfödning

Genom att läsa en hunduppfödarblogg får du lite mer uppfattning om kenneln som du eventuellt tänker välja. Dessutom bjuds du på massa nyttig och bra information. Det finns otroligt många hundbloggar och en stor del av dem skrivs av just kennlar. Det är ett sätt för uppfödaren att göra reklam för sig. I bloggen kan du läsa vad uppfödarens tanke med rasen är, om de riktar in sig på någon speciell färg och vad de förväntar sig av dig som köpare. Det är nästan lika viktigt att hitta rätt kennel, som rätt hundras.

shutterstock_100765450Labrador och havanais

Fröken Fräkens vill föra ut kunskap om olika kennlar och om vad det innebär att vara en hundägare. På deras hemsida kan du hitta många bra tips om hundar i allmänhet och kennlar i synnerhet. En mycket bra blogg från en uppfödare heter Kennel Skybar. Hon som driver den heter Hanne Winninger och föder upp jaktlabradorer, men äger även miniatyrbullterriar. På bloggen finns mycket bra info om hundarna, samt utställningar och hundsport. En annan blogg från en relativt nystartad kennel heter Kennel Lurvbollen. Där kan du läsa om familjens havanaiser och planerade kullar. Sidan skötts av kennelns ägare Carina Edwardsson utanför Malmö.

Mer labradorer i en mycket intressant blogg

Det kan vara värt att ta en valp från en kennel som ligger en bit bort från din bostadsort om du känner att det är rätt kennel. Genom en blogg kan du få känslan för uppfödaren och valet att välja rätt kennel kan bli enklare. Kennel Blågul är en uppfödare som även har en trevlig blogg. De skriver om sina labradorer på ett mycket bra sätt. Hundarna får testa många aktiviteter, vara mycket ute i naturen och vara arbetande individer som blir lugna familjemedlemmar. Du hittar även träningstips och blir rekommenderad olika hundkurser. Hon som driver bloggen heter Hanna Nilsson och bor utanför Halmstad.