Hur startar man en kennel?

Har du en dröm om att driva din egen kennel? Tänk att kunna arbeta med något som man verkligen brinner för, att ha ett jobb som är ens hobby. Men man bör komma ihåg att driva en kennel också innebär riktigt mycket arbete, så här följer några tips om vad man bör tänka på.

Gör det av rätt anledning!

How to start a kennelFörst och främst bör man fundera på varför man vill driva sin egen kennel. Är anledningen att tjäna massvis med pengar så bör man tänka om, eftersom det egentligen inte ger några stora summor i vinst. Är det för att man tycker om hundar och vill arbeta med dessa så bör man eventuellt också fundera en extra gång. Att bedriva en kennel bör i första hand handla om att man vill att ens hundras hela tiden skall bli bättre och bättre, att varje ny generation skall komma närmre och närmre den specifika rasstrategi som finns. Det räcker inte bara med att man äskar hundar, utan att bedriva sin egen kennel handlar om att ha en viss livsstil och verkligen brinna för en specifik ras.

Ha en ekonomisk buffert!

Att starta sin egen kennel kommer i början att endast bestå av utgifter och man bör förstå att detta inte är något som man blir rik av. Det kostar att exempelvis registrera kennelnamnet, man måste betala hanhundsägaren inför parning, man kommer ha mycket större matutgifter med valpar, det krävs mer pengar för skötsel och alla veterinärbesök. Avtal och stämplar kostar dessutom en viss summa. Att ha sparat undan en buffert blir därför viktigt när man sätter igång.

Mer utbildning leder till mer kunskap vilket ger en bättre uppfödare

Att ha kunskap om den ras man vill föda upp är a och o, men att också veta hur man bör vara som uppfödare är lika viktigt. Genom svenska kennelklubben kan man ta de av flera olika hunduppfödarutbildningar samt få träffa andra uppfödare och individer som redan driven deras egen kennel.

Leave a Reply